Az iPhone 12 visszatér a megszokott design-hoz és tokokhoz

A legtöbb kiszivárogtatott kép alapján az iPhone 12 szériája a több évvel ezelőtti formájában tér vissza, természetesen finomításokkal és nagyon sok új fejlesztéssel. Ha ti is azok táborába tartoztok, mint mi akiknek a szíve szakadt meg a formaváltáson akkor ennek most ti is nagyon fogtok örülni!

A legújabb videókon azt látjuk, hogy egy szögletesebb, fémesebb, komolyabb megjelenést fog kapni a legújabb iPhone 12 széria, amivel szakít a gömbölyű, lekerekített élekkel, amik az utóbbi évek Apple telefonjait jellemezték. Nem csak a szögletesség, de a színskála is változni fog az iPhone ház táján.

Új iPhone 12 telefontokok érkeznek

Ahogy az Iphone is egyre inkább törekszik arra, hogy a telefonjaik fenntartható környezetben és a hulladékot minimalizálva állítsák elő a legújabb telefonjaikat ahogy az iPhone 12 széria esetében is hallhattuk úgy egyre több helyen jelennek meg a természetes anyagokból készült tokok is. A RealCase iPhone tokokat kínáló webshopja ilyen termékekre szakosodott. A biológiailag lebomló tokok mellett az igazi fa és a valódi kagylóból készült tokokat is gyártanak és forgalmaznak, Magyarországon egyedülálló módon, hiszen ilyen tokokkal máshol nem nagyon találkozhattok az itthoni kínálatban.

Ezzel együtt érkeznek a legújabb mobiltokok is, és ha hihetünk a pletykáknak a keretek is visszatérnek. Talán a régi motoros iPhone használók emlékeznek még a fém keretre ami csak a telefon oldalán futott körbe és a 2013-as formaváltás után nem volt elérhető, mivel a lekerekített sarkokra nem lehetett ráilleszteni a keretet. Az alapmodell több vibráló színben érkezik majd, míg a drágább iPhone 12 telefonoknál elegánsabb színekre számítunk. Az egyik újdonság a tengerészkék lesz, ami az acél váznak köszönhetően nagyon szépen fog mutatni az iPhone magasabb kategóriás mobiljain.

A külső mellett nem mehetünk el szó nélkül az új iPhone 12 telefonok belső fejlesztései mellett sem szó nélkül. A világon egyre több helyen elérhető az 5G internethálózat, amit már a legújabb iPhone-okkal is tudunk használni, hiszen a készülékek képesek lesznek fogni ezt az erősebb jelet, és a mobilozási élményünk meghatványozódik az eddigiekhez képest. De persze ez semmit sem érne egy erősebb akkumulátor nélkül, amivel akár hosszú órákon keresztül is mobilnetezhetünk. Emellett egy új szenzort is kap a telefon, ez a három kamera mellé lesz beépítve. A fejlesztés neve ismerős lehet az iPad Pro 2020-ból, ez a LiDAR-szkenner. Ezzel az AR technológiát igénylő alkalmazások és weblapok sokkal élvezhetőbbek lesznek, hiszen az eddigi manuális körbemozgatást igénylő terepfelmérés helyett a telefonunk egy pillanat alatt képes les letapogatni a közvetlen környezetünket, akár egy szobában vagy akár a természetben vagyunk.

Új iPhone és új iOS 14

Az új iOS 14 is megérkezik az Phone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Max és az iPhone 12 Pro Max telefonokkal együtt. A frissítés elhozza majd a főoldal egyedi alakíthatóságát, az ikonokat majd kedvünk szerint rakhatjuk és méretezhetjük, így a nekünk fontosabb applikációkat kiemelhetjük a többi közül.

Siri is okosabb lesz a következő iOS 14 frissítésben, több kérdésünkre tud majd válaszolni és hangüzenetet is tud majd küldeni ha megkérjük. Az iPhone 12-vel megjelenő operációs rendszerben többféle opciónk lesz a Memojikra, így az önkifejezésnek már tényleg csak a képzeletünk szabhat határt.

Az iPhone kezdőképernyő widgetjeinek használata az iOS 14 rendszerben

  1. Az iOS 14 operációs rendszert futtató iPhone készülékén hosszan nyomja meg a kezdőképernyőt  egy üres helyen, amíg az alkalmazásai nem kezdenek el rázkódni (vagy hosszan nyomják meg az alkalmazásokat> Kezdőképernyő szerkesztése)
  2. Koppintson a + ikonra a bal felső sarokban
  3. Most látni fogja az elérhető widgeteket (beleértve a harmadik fél által támogatott modulokat is)
  4. Koppintson az egyikre, válasszon ki egy méretet, koppintson a Widget hozzáadása elemre a kezdőképernyőre helyezéséhez (vagy hosszan nyomja meg az egyiket, és kissé húzza felfelé a hozzáadáshoz)
  5. A widgetet áthúzva áthelyezheti
  6. A widget beállításához koppintson  a jobb felső sarokban a Kész gombra
  7. Létrehozhat saját Smart Stack stílusú kütyüt úgy, hogy az azonos méretű (legfeljebb 10) elemeket egymásra húzza (Apple és harmadik fél egyaránt).