Az Echo-t telefonná alakíthatja: Hogyan kössük Alexa-t az AT&T számához?

Az Amazon és az AT&T egyaránt kínál egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi az AT&T ügyfelei számára, hogy telefonhívásokat kezdeményezzenek és fogadjanak Alexa-képes eszközökön, például az Amazon Echo okoshangszórón keresztül. Csak előbb engedélyezniük kell a képességet az Amazon Alexa alkalmazásban. A következőket kell tennie.

Mi az az „AT&T telefonálás Alexával”?

Az „AT&T hívás Alexával” az Amazon és az AT&T közös hívásfunkciója, amelyet az AT&T ügyfelei számára közösen kínálnak. Ha engedélyezve van, a támogatott készülékekkel rendelkező AT&T ügyfelek akkor is indíthatnak telefonhívást vagy válaszolhatnak bejövő hívásra, ha a telefonjuk nincs elérhető távolságban, ki van kapcsolva vagy lemerült az akkumulátortól. A funkciót az AT&T NumberSync szolgáltatása működteti, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy telefonhívásokat kezdeményezzenek órákon, táblagépeken, számítógépeken és most már Alexa eszközökön is.

Az „AT&T hívás Alexával” engedélyezése

Nyissa meg az Amazon Alexa alkalmazást a mobileszközén.
Válassza a Bővebben > Beállítások > Kommunikáció
Válassza ki az „AT&T” lehetőséget, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a mobilszám összekapcsolásához.
Megjegyzés: Szüksége lesz az AT&T bejelentkezési adataira ahhoz, hogy bejelentkezzen az AT&T-fiókjába, és összekapcsolja azt a kompatibilis Alexa eszközökkel.

Hogyan működik az „AT&T hívás Alexával”?

AT&T okostelefonra és egy Echo készülékre van szüksége. Miután összekapcsolta őket, és engedélyezte az „AT&T hívások az Alexával” funkciót, már el is kezdheti.

Hívás kezdeményezése

Miután engedélyezték és összekapcsolták, az AT&T ügyfelei olyanokat mondhatnak, mint „Alexa, hívd fel Jamest” vagy „Alexa, tárcsázd [telefonszám]”.

Hívás fogadása

Alexa a következő mondattal jelenti be a hívást: „Bejövő hívás Jessicától” vagy bárkitől. A válaszadáshoz azt kell mondani, hogy „Alexa, válaszolj” egy Alexa-kompatibilis eszköznek, például egy Echónak, és a szokásos módon folytathatja a beszélgetést az eszközön keresztül.

Rutinok

Alexa rutint is létrehozhat, amely biztosítja, hogy például csak az esti órákban fogadja a hívásokat Alexán keresztül. A rutint akkor indíthatja el, hogy engedélyezze az AT&T hívásokat az Alexa-kompatibilis készüléken, amikor valami olyasmit mond, mint például: „Alexa, itthon vagyok”.

Távolsági mód

Ezt a funkciót gyorsan kikapcsolhatja, amikor elmegy otthonról, ha az Alexa alkalmazásban bekapcsolja az „Elutazási mód” beállítást.

Az „AT&T hívások Alexával” használata ingyenes?
A funkció használata nem jár külön költséggel, de szükséged van egy megfelelő AT&T mobilcsomagra. A funkció a post-paid díjcsomagokon elérhető azon ügyfelek számára, akik kompatibilis HD-hanggal rendelkező mobiltelefonnal, például iPhone vagy Samsung Galaxy készülékkel és másokkal rendelkeznek.

Hol érhető el az „AT&T hívás Alexával”?
Ezt a funkciót csak az Egyesült Államokban élő AT&T ügyfelek használhatják. Az Egyesült Államok, Mexikó, Kanada és az Egyesült Királyság bármely pontjára indíthatnak hívásokat.

Ne feledjük, hogy az Amazon máshol is bevezetett egy hasonló funkciót. A Vodafone OneNumber ügyfelei az Egyesült Királyságban és Németországban, valamint az EE ügyfelei az Egyesült Királyságban szintén összekapcsolhatják mobiltelefon-fiókjukat. Ez a bejelentés egyszerűen az Egyesült Államokba hozza el a funkciót.