Mit tudunk eddig a Sony Xperia 1 IV-ről?

Idén már láttunk telefonbemutatókat a Samsungtól, az Oppótól, a OnePlus-tól és még az Apple-től is, de még mindig várunk a Sony Mobile-ra és az Xperia termékcsalád bővítésére.

A Sony Xperia 1 III utódja várható, íme minden, amit eddig hallottunk. A pletykák szerint Xperia 1 IV-nek hívják, bár felmerült, hogy a Sony ismét változtathat a névstratégiáján, így bár mi ebben a funkcióban Xperia 1 IV-ként hivatkozunk rá, lehet, hogy megérkezésekor valami más lesz a neve.

Akárhogy is, eddig ennyit tudunk a Sony következő Xperia zászlóshajójáról. forrás: Sony Xperia 1 IV: what we want to see | TechRadar

Sony Xperia 1 IV megjelenési dátum

2022 májusában?
A pletykák szerint a Sony Xperia 1 IV 2022 májusában érkezik, ami egy kicsit későbbre esik, mint az elődje.

A Sony Xperia 1 III-at 2021 áprilisában jelentették be, bár csak 2021 júliusában lehetett megrendelni, és csak 2021 augusztusában szállították ki. Az Xperia 1 II-t eközben 2020 februárjában jelentették be, így a zászlóshajó Xperia készülékek esetében már nincs igazán meghatározott időzítés.

Ami az árat illeti, a hírek szerint az Xperia 1 IV 1400 és 1600 dollár közötti összegbe fog kerülni.

Sony Xperia 1 IV dizájn

Magas és vékony
Lapos élek
IP68
Fekete, matt zöld
A Sony az elmúlt néhány évben nem sokat változtatott zászlóshajó Xperia okostelefonjainak dizájnján. A 21:9-es képarányra való áttérés óta hosszú, vékony és keskeny készülékeket láthattunk az egész termékcsaládban.

Az Xperia 1 IV kiszivárgott renderei lapos éleket, a kijelző tetején és alján kereteket és egy takaros, pillér alakú függőleges kameraházat mutatnak a hátlapon – sokkal feltűnésmentesebb, mint a versenytársaké.

Úgy tűnik, hogy a bekapcsológombban található fizikai ujjlenyomat-érzékelő ismét jelen lesz az Xperia 1 IV esetében, a dedikált kameragomb mellett. A gyakran elhagyott 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is úgy tűnik, hogy ott lesz, de úgy tűnik, hogy a Google Assistant gomb nem lesz ott.

A Sony már régóta kínál IP68-as víz- és porállóságot a készülékein – jóval mások előtt -, így ezt várjuk az Xperia 1 IV esetében is, az üveg hátlap és a fémkeret mellett.

Állítólag a színválaszték fekete és matt zöld lesz.

Sony Xperia 1 IV kijelző

6,5 hüvelykes, LTPO?
21:9 képarány
4K, 120Hz, HDR
A beszámolók alapján a Sony Xperia 1 IV 6,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd, ami megegyezik az Xperia 1 III kijelzőjével. Állítólag ez egy LTPO kijelző lesz, és várhatóan ismét 21:9-es képarányú lesz, ahogy az Xperia 1 korábbi változatai is kínálják.

Felbontásról nem esett szó, de a Sony távol tartotta magát a Quad HD+ trendtől, és egyenesen a 4K felbontásra váltott a zászlóshajó okostelefonjainál, így ugyanezt várnánk az Xperia 1 IV-től is.

Emellett 120 Hz-es képfrissítési frekvenciára és HDR-támogatásra is számítanánk.

Sony Xperia 1 IV hardver és műszaki adatok

Snapdragon 8 Gen 1
12 GB/16 GB RAM
5000mAh akkumulátor
30W-os vagy 45W-os töltés
Állítólag a Sony Xperia 1 IV a Snapdragon 8 Gen 1 processzorral fog futni, aminek lenne értelme. A Sony már régóta a Qualcomm támogatója, a zászlóshajó chipsetjeit használja készülékeiben, így az SD 8 Gen 1 választása az Xperia 1 IV-ben nagyon is hihető.

Állítólag lesz 12 és 16 GB RAM-os változat, valamint 256 és 512 GB-os tárhely, a microSD valószínűleg támogatott. Az Xperia 1 IV motorházteteje alatt állítólag egy 5000mAh-s akkumulátor is található, bár a gyorstöltést támogató képességek körül ellentmondó jelentések vannak.

Egyes pletykák szerint az Xperia 1 IV az Xperia 1 III-hoz hasonlóan 30 W-os gyorstöltést kínál majd, míg mások szerint az új zászlóshajó ezt 45 W-ra emeli.

Sony Xperia 1 IV kamera

Háromszoros hátlapi kamera
Az Xperia 1 IV kamerái körül egyelőre nem sok pletyka kering, de azt mondják, hogy lesz teleobjektív szenzor a fedélzeten.

Az Xperia 1 III háromszoros 12 megapixeles beállítással rendelkezik, így lehetséges, hogy az Xperia 1 IV is követni fogja ezt a példát, de egyelőre nem tudjuk.

Sony Xperia 1 IV pletykák: Mi történt eddig?
Ez minden, amit eddig hallottunk a Sony Xperia IV-ről.

2022. április 19.: A Sony Xperia 1 IV kiszivárgása árra, dizájnjellemzőkre és névváltoztatásra utal.
Az Xperia 1 IV körüli kiszivárgások sorát gyűjtötte össze a NotebookCheck, többek között a készülék nevével, árával, valamint néhány dizájnelemmel és specifikációval kapcsolatos információkkal.