A legújabb Otthon dizájn trendek 2024-re!

Amint belépünk a 2024-es évbe, néhány dologra lehet számítani, amelyek a szakértők szerint befolyásolni fogják a házfelújítási trendeket. Például a járvány megváltoztatta az emberek munkavégzési és otthon tartózkodási szokásait, és ezeket a változásokat a háztulajdonosok prioritásainak megfelelően fogjuk látni az új évben. A magas anyagköltségek emelkedése és a magas lakásárak mellett a szakértők szerint olyan felújításokra lehet számítani, amelyek a komfort és funkcionalitás növelésére összpontosítanak. Mallory Micetich, az Angi otthoni szakértője szerint az „opcionális projektek” nem lesznek az elsődlegesek a háztulajdonosok számára 2023-ban. „Az infláció továbbra is emelkedik, így a legtöbben nem sietnek a teljesen opcionális projektek végrehajtására. A háztulajdonosok valószínűleg a nem választható projektekre fognak összpontosítani, például egy megrongálódott kerítés vagy beszakadt vízcső javítására”, mondja Micetich. Ha opcionális projektek kerülnek végrehajtásra, várhatóan egy kapcsolódó javítással vagy szükséges frissítéssel együtt lesznek elvégezve, például egy csempeprojekt párosításával a fürdőszobai vízvezeték javításával.

Tehát ezen bonyolult tényezők fényében mire számíthatunk az otthonfelújítási trendek terén az új évben? Itt van 5 otthonfelújítási trend, amelyekre a szakértők szerint 2024-ben lehet számítani.

  1. Home-office

Ahogy egyre több ember dolgozik otthonról rendszeresen, a szakértők szerint az otthoni irodai felújításokra lehet számítani 2024-ben. „Ez magában foglalhat mindent a dedikált otthoni irodai tér építésétől az egy meglévő munkaterület kényelmesebbé és funkcionalitást biztosító frissítéséig”, mondja Nathan Singh, a Greater Property Group vezérigazgatója és ügyvezető partnere.

Emily Cassolato, ingatlanügynök a Coldwell Banker Neumann Real Estate-nél, egyetért, és megjegyzi, hogy ügyfelei körében azt tapasztalja, hogy egy speciális trend alakult ki, amely szerint faházak és garázsok épülnek vagy alakítanak át otthoni irodai tereké. Ez lehetővé teszi azoknak, akik nem egy hagyományos 9-től 5-ig terjedő asztali munkahelyen dolgoznak, hogy otthonról dolgozzanak. „Fizioterapeuták, pszichológusok, művészek vagy zeneoktatók például otthonról dolgozhatnak, anélkül, hogy kereskedelmi teret vásárolnának vagy bérelnének”, mondja Cassolato.

  1. Kültéri élettér

Mivel egyre több időt töltünk otthon, a háztulajdonosok igyekeznek kihasználni a lakható teret bárhol, ideértve a kültéri területeket is. Különösen amint beköszönt a tavasz melege, a szakértők szerint várható, hogy a felújítások a szabadban fognak történni. Singh szerint projektek, mint a teraszok, járólapok és kertek lesznek nagyok 2024-ben, ahogy a háztulajdonosok kényelmes és funkcionalitást biztosító kültéri élettér kialakítására törekszenek. „Ebbe beletartozik az kültéri konyhák és szórakoztató területek telepítése is”, tette hozzá.

  1. Energiahatékonyság

Az energiahatékonyság 2024-ben a háztulajdonosok számára is fontos lesz, amint az energiaköltségek csökkentésére és otthonaik környezetbarátabbá tételére törekszenek. Az Egyesült Államokban idén elfogadott Inflációcsökkentési Törvény értelmében az otthoni tulajdonosoknak további ösztönzést nyújtanak az energiahatékony otthonfelújításokra az Energiahatékonysági Otthonfelújítási Kredit révén, amely érintett otthonfelújításokat támogat. A szakértők szerint különösen a napkollektorok telepítése számított a legenergiahatékonyabb otthonfelújítások közé az Energiahatékonysági Otthonfelújítási Programok keretében.

  1. Fürdőszoba- és konyhafelújítások

A konyhák és fürdőszobák a ház magas igénybevételű területei, és a 2024-ben várhatóan gyakorlatias és funkcionalitásra összpontosító felújításokra való fókusz növekedésére számíthatunk, mondja Singh. Számítson olyan projektekre, mint a konyhai szekrények frissítése, a munkalapok cseréje, fényforrások hozzáadása, csaptelepek cseréje és régi készülékek lecserélése, amelyek központi szerepet játszanak az új évben.