2023 Smart City Expo novemberben

November 7-től 9-ig, a „Üdvözöljük az Új Városi Korszakban” témával a kiállítás és kongresszus 55%-os növekedést fog regisztrálni a kiállítási területén és 20%-kal több résztvevővel, elérve több mint 1000 kiállítót, 25 000 szakmai résztvevőt és képviselőt több mint 800 városból és 140 országból, ezzel a közelgő kiadás a legnagyobb lesz a történetében.

Az esemény megerősíti pozícióját mint a legnagyobb globális platform az innovatív városi megoldások és projektek bemutatására, amelyek a jelenlegi metropoliszokat fenntarthatóbbá, hatékonyabbá és élhetőbbé kívánják tenni. Ezt a célt elérni, a SCEWC nyolc fő témára alapozza a kongresszusi programját: Engedélyező technológiák, Energia és Környezet, Mobilitás, Kormányzás, Élet és Inklúzió, Gazdaság, Infrastruktúra és Épületek, Biztonság és Védelem és Kék Gazdaság.

Az esemény igazgatója, Ugo Valenti, azt mondta: „A 2023-as Smart City Expo kiadás a legnagyobb lesz, és tanúi leszünk a városi innovációs ökoszisztéma visszatérésének teljes erővel. Most az az idő, hogy túllépjünk az álmokon és inspiráción. Az úgynevezett Cselekvés Évtizedében meg kell valósítanunk az elképzeléseinket és jövőbiztosítanunk a városainkat, hogy hatékonyabban, fenntarthatóbban és élhetőbbé váljanak. Sokan már a jó úton járnak, és a Smart City Expo World Congress lehetőség arra, hogy hozzájáruljunk ehhez a céloz.”

Ezen felül a Tomorrow.Building, Tomorrow.Mobility és Tomorrow.BlueEconomy – amely a kék gazdaság lehetőségeire összpontosít – együtt lesz megtartva a SCEWC-vel, hogy megerősítse az esemény és Barcelonát a smart megoldások globális központjaként, és válaszokat nyújtson a mai városok előtt álló kihívásokra.

Az előző kiadásán a SCEWC együtt került megrendezésre a Tomorrow.Mobility-vel, amit a Fira de Barcelona és az EIT Urban Mobility közösen szerveztek, és több mint 700 várost gyűjtött össze az öt kontinensről, 853 kiállítót és több mint 400 előadót, amiből több mint felük nő volt. Az esemény jelentős növekedést mutatott be, több mint 20 000 résztvevőt fogadott 134 országból, majdnem 50%-kal többet, mint 2021-ben, és visszahozva a platformot a járvány előtti számokhoz.