Elemezzük az új iPhone 14-et és a gyári tokokat

Az Apple folyamatosan innovál és új iPhone modelleket dob piacra, és az iPhone 14 az egyik legújabb és legvárva várt kiadás. Ahogy az új technológiai fejlesztések bekerülnek a készülékekbe, egyre fontosabbá válik, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk ezeknek az értékes eszközöknek. Az iPhone 14 tok használata rendkívül fontos, és számos előnnyel jár. Ebben a cikkben felfedezzük, miért érdemes fontolóra venni egy iPhone 14 tok beszerzését.

Az első és legfontosabb előny az iPhone 14 tokokban az extra védelem, amit nyújtanak a készüléknek. Az iPhone 14 kijelzője és hátlapja valószínűleg a legújabb technológiával és anyagokkal készül, amelyek kiváló képminőséget és tartósságot garantálnak. Azonban még mindig fennáll a kockázata a karcolásoknak, töréseknek és egyéb sérüléseknek. Egyetlen baleset vagy véletlen mozdulat is elég ahhoz, hogy az iPhone 14 sérüléseket szenvedjen. Az iPhone 14 tokok olyan anyagokból készülnek, mint a kemény műanyag, a szilikon vagy a karbon, amelyek erős és tartós védelmet biztosítanak a készüléknek. A tokok megvédik az iPhone 14 kijelzőjét a karcolásoktól és a repedésektől, valamint a hátlapot az ütésektől és a kopástól. Ezáltal növelik a készülék élettartamát és megőrzik az eredeti állapotát.

iPhone 14 tokok és telefontok védelem

Egy új iPhone 14 tok kiegészítőt érdemes választani, mert az Apple legújabb okostelefonja, akkor tudod, hogy nem olcsó, ezért a minőségi tok elengedhetetlen elem,. A választott tok számos dologtól függ, többek között a környezet, amelyben sok időt töltesz, a töltési lehetőségek és a személyes stílus. A jó hír az, hogy rengeteg variásó közül választhatunk a Phonebox.hu védőtokjai között van minden felhasználó igényeinek megfelelően. Az Apple folyamatosan új funkciókat vezet be az új iPhone modellekben, és a tokok kialakítása is erre a változásra reagál. Az iPhone 14 tokok olyan tervezési elemekkel rendelkezhetnek, amelyek lehetővé teszik a könnyű hozzáférést az összes gombhoz, csatlakozóhoz és portokhoz. Így nem kell levetned a tokot minden alkalommal, amikor fel akarod tölteni vagy csatlakoztatni az iPhone 14-et egy másik eszközhöz. Ezenkívül sok tokban elhelyezhetők kártyatartók vagy pénztárcák is, amelyek lehetővé teszik a bankkártyák, az iratok vagy a készpénz tárolását. Ez különösen praktikus lehet, ha nem szeretnél sok különféle tárgyat cipelni magaddal.

Tekintettel arra, hogy az iPhone 14 hasonló méretű, mint az iPhone 13, remélheted, hogy egy meglévő tok illik rá, de ez nem biztos, hogy működik. Bár az új iPhone valóban szinte ugyanúgy néz ki, mint elődje, a méretek és a gombok elhelyezése kissé eltér.

Az iPhone sokak számára státuszszimbólum, és a megjelenésének személyessé tétele fontos lehet. Az iPhone 14 tokok széles választékával rendelkezünk, amelyek különböző színekből, anyagokból és mintákból állnak. Tehát, ha szeretnéd, hogy az iPhone 14-ed tükrözze az egyedi stílusodat, könnyedén választhatsz olyan tokot, amely illeszkedik a személyiségedhez és az ízlésedhez. Egy stílusos tokkal nem csak véded meg a készülékedet, hanem ki is fejezheted a saját stílusodat.

Külső tulajdonságok és színek

Az iPhone 14 modellek kék, lila, éjfekete, csillagfény és (Product) RED színben kaphatók, emellett az Apple márciusban egy új, sárga színnel is bővítette kínálatát. Az iPhone 14 Pro modellekkel ellentétben az iPhone 14 és 14 Plus továbbra is rendelkezik egy bevágással a kijelző tetején, amely a TrueDepth kamerának ad otthont. Az iPhone 13 modellekhez hasonlóan az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus is Super Retina XDR OLED kijelzőt tartalmaz, amely 1200 nits csúcsfényerőt, 2 000 000:1 kontrasztarányt, Dolby Vision és True Tone támogatást támogat, amely a kijelző fehéregyensúlyát a szoba megvilágításához igazítja. A ProMotion kijelzőtechnológia nem érhető el a standard iPhone 14 modellekben, ez a funkció csak a Pro modellekre korlátozódik.

Az Apple ugyanazt az A15-ös chipet használja az iPhone 14 modellekben, amely az iPhone 13 Pro modellekben is megtalálható volt, de frissített belső kialakítással, amely jobb hőteljesítményt tesz lehetővé. Az A15 chip 6 magos CPU-t, 5 magos GPU-t és 16 magos Neural Engine-t kínál.

Van egy frissített, 12 megapixeles, széles látószögű kamera, amely nagyobb érzékelővel, ƒ/1,5 rekeszértékkel és nagyobb, 1,9 µm-es pixelekkel rendelkezik, ami jobb teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között, valamint van szenzoreltolásos optikai képstabilizátor. Az Apple egy frissített TrueDepth kamerát is hozzáadott ƒ/1,9-es rekeszértékkel, és bár az Ultra Wide objektív nem kapott fejlesztéseket, a Photonic Engine az iPhone 14 összes kameráján javítja a gyenge fényviszonyoknál történő fényképezést.

A Photonic Engine a hardver és a szoftver kombinációját használva akár 2x javítja a gyenge fényviszonyok teljesítményét az Ultra Wide kameránál, 2x a TrueDepth kameránál és 2,5x a Wide kameránál. A Photonic Engine kibővíti a Deep Fusiont, és lenyűgöző részletességet biztosít, miközben megőrzi a finom textúrákat és jobb színeket biztosít.

Kamera és fotózás

A videókhoz egy Action üzemmód is rendelkezésre áll, amely minden eddiginél jobb képstabilizálással, sima megjelenésű videót biztosít. Az Action mód képes alkalmazkodni a jelentős rázkódásokhoz, mozgáshoz és rezgésekhez, még akkor is, ha a videót akció közben rögzítik. A Cinematic módot továbbfejlesztették, és 4K 30 fps és 4K 24 fps sebességgel érhető el. A True Tone vaku 10 százalékkal fényesebb, és jobb egyenletességgel rendelkezik az egyenletesebb megvilágítás érdekében.

Az iPhone 14 modellek kétmagos gyorsulásmérővel rendelkeznek, amely akár 256Gs mérésére is képes, a gyorsulásmérő és a nagy dinamikatartományú giroszkóp pedig egy olyan Crash Detection funkciót működtet, amely automatikusan kapcsolatba léphet a segélyszolgálattal, ha súlyos balesetet szenvedsz, és nem éred el az iPhone-odat. Az Apple más szenzorokat is használ a funkció működtetéséhez, így a barométer érzékeli az utastérnyomás változásait, a GPS figyeli a gyors sebességváltozásokat, a mikrofon pedig képes figyelni az autóbaleset zaját.

Az Apple hozzáadta a műholdas SOS vészhelyzetet is, amely lehetővé teszi, hogy az iPhone 14 közvetlenül a műholdakhoz kapcsolódjon kommunikációs célokra vészhelyzetekben, amikor a WiFi és a mobil nem elérhető. A műholdon keresztül működő Emergency SOS nyílt, kevés fával rendelkező területeken működik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveges üzeneteket küldjenek a segélyhívó személyzetnek. A szolgáltatás két évig ingyenes, és az Egyesült Államokban és Kanadában működik. A műholdas kapcsolat arra is használható, hogy megossza tartózkodási helyét a Find My szolgáltatásban a barátaival és családtagjaival, amikor távoli területeken túrázik vagy kempingezik.

Hálózat és 5G támogatottság

Az iPhone 13 modellekhez hasonlóan az iPhone 14 modellek is támogatják az 5G-kapcsolatot (az Egyesült Államokban szub-6GHz és mmWave), és új Qualcomm X65 modemet használnak. Az Egyesült Államokban az iPhone-modelleket fizikai SIM-kártya nélkül szállítják, mivel a szolgáltatók már eSIM-et használnak.

Az akkumulátor élettartama javult az iPhone 14 esetében, és egy órával tovább bírja, mint az iPhone 13. A nagyobb méretnek köszönhetően az iPhone 14 Plus akkumulátorának üzemideje még hosszabb, mint az iPhone 14-é. Az iPhone 14 videónézés esetén akár 20 órán át, míg az iPhone 14 Plus videónézés esetén akár 26 órán át bírja.

Az iPhone 14 modellek 128 GB, 256 GB és 512 GB tárolókapacitással kaphatók. A MagSafe töltés 15 W-ig továbbra is támogatott, a Lightningon keresztüli gyorstöltés pedig 20 W-os vagy annál nagyobb töltővel érhető el. Az iPhone 14 és 14 Plus támogatja a WiFi 6 és a Bluetooth 5.3 szabványt is.