Csak iPhone tokkal merem használni…

Csak iPhone tokkal merem használni…

A legutóbbi iPhone tok tesztünk után, most itt az ideje, hogy valami érdekességről is beszámoljunk. Néhány mondatban, mielőtt elolvasná ezt a bejegyzést, eláruljuk, hogy a harmadik legtöbbet eladott mobiltelefon az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus jelenleg a világon. Már több, mint egy hónapja használjuk mi is a legújabb készülékeket, és itt az ideje, hogy eláruljuk a tapasztalatainkat. Milyen az élet a legújabb iPhone-okkal?

Két dolog egyre inkább nyilvánvalóvá számomra. Az első az, hogy ezek az Apple eddigi legjobb iPhone sokkal több módon, mint gondoltam lennének. A második az, hogy egy megfelelő iPhone tok nélkül szinte kínszenvedés bármelyik készülék használata. Vezető az Apple nagy iPhone 7 leleplezése a múlt hónapban, a beszélgetés a gadget bloggerek között az volt, hogy az Apple új iPhone 2016-ban is „unalmas” lesz. Tucatnyi szivárgás azt mutatta, hogy az új modellek szinte pontosan ugyan úgy néznek ki, mint a múlt évi iPhone. Ez aggasztó persze, mert a tavalyi iPhone  úgynézett ki, mint 2014-esiPhone. Tehát bloggerek úgy tűnik megítélték a könyvet a borítója alapján és a 2016 végi frissítés nem hoz nagy újdonságokat

iphone tokok

Ezután a telefont valóban bemutatták. Azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy az iPhone 7 tokok nem unalmas, egyáltalán.  Az Apple megalkotta az igazi minőséget amit még eddig sosem láttunk mobil kiegészítők terén. Továbbá a bemutatott új telefonok lettek a valaha gyártott legerősebb okostelefon a világon. Nem volt jobb kijelzője eddig semmilyen okostelefonnak, úgyhogy az úgynevezett „vizuálisan megkülönböztethetetlen tökéletes”-nek nevezte egy vezető kijelző szakértő . Ezek tele kategóriájában a legjobb kamerák, amelyek egy hatalmas előrelépést jelentenek a tavalyi kamerához képest, amelyek már akkor is az egyik legjobbak voltak a szakmában. És a 7 Plus büszkélkedhetett egy második hátsó kamerával is, amely tartalmaz egy teleobjektívet is, amely lehetővé teszi az optikai zoomot és képes egy DSLR fényképezőgép hatását utánozni.

A legtöbbünket az a tény nyűgözött le, hogy az új iPhone szállított valamennyi ígéretet és híresztelést, amit az Apple előzetesen mondott, amikor a vállalat bemutatta őket, kezdve a tükörreflexes minőségű kamerától a prémium iPhone tok –ig mindent.. Az erő, a teljesítmény, a kamerák. Ez mind lenyűgöző. Továbbá két elegáns, új színben is feltűntek a telefonok.

De valami más nyilvánvalóvá vált is, és töltöttem egy jó ideig az elmúlt hónapban rágondolok: az iPhone 7 Plus most a valódi csúcsmodell. Mindkét kiemelt iPhone modell fantasztikus telefonnak számít, de csak egy ajánlat képes azt a valódi prémiumot nyújtani, amit az Apple elképzelt.

iphone 7 teszt

Az Apple-hez fűződő ragaszkodásom oka az iPhone formatervezési karcsúsága jelenti, a telefonok mindig karcsúak és vonzók, de ez azt is jelenti, hogy egyszerűen nem fér el a legújabb technológia akar a kisebb modellben. Ennek eredményeképpen, az idei 4,7 hüvelykes telefon nem kap az Apple új dual objektív kamerájából, továbbá az extra 4 GB RAM-ot is az iPhone 7 Plus felhasználók élvezhetik, Azonban szerencsére ütésálló iPhone tok, hasonló minőségben érkezett mindkét készülékhez.

Túl az új előnyökön az iPhone 7 Plus több mint a kisebb párja, azonban a korábbi előnyök is megmaradnak. A Plus modell 1080p kijelzője sokkal jobb vizuális élményt kínál, mint a 720p képernyő-felbontású kisebb iPhone, és a különbség az akkumulátor élettartamában természetesen továbbra is óriási. A felhasználók szerencséseknek mondhatják magukat, ha az iPhone 7 tart még 12 óra egy töltéssel egy fárasztó nap után. Eközben a nagyobb akkumulátor könnyen megy 24 vagy akár 36 órán át bírhatja, míg töltőre kell dugni. Rövidre fogva, az iPhone 7 kiváló felhasználói élményt nyújt, ha belenyugszunk abba, hogy a kiálló kamera miatt szinte kötelezve vagyunk egy jó minőségű iPhone tok beszerzésére. Ez annyira rossz tapasztalat önmagában, különösen akkor, ha egészében véve mérjük a konkurens cégek okostelefonjait és azok jelenlegi képességeit. Az erő, a fényképezőgép, a szoftver, a sebesség… a legtöbb Android telefon labdába sem rúghat ezeken a területeken. De amikor a nagyobb testvér mellé helyezünk szinte bármilyen más készüléket, akkor mutatkozik meg igazán a különbség.

iphone 8

Így hát lassan nem marad senkinek sem más választása, mint megváltoztatni a szokásait és viselkedését, és alkalmazkodniuk kell az iPhone 7 Plus-hoz. Én használtam okostelefonom egy kézzel elég gyakran a múltban, de most olyan korszakba értünk, ahol ez szinte iPhone tokok nélkül lehetetlen. Eddig soha nem használtam tokot a telefonomra, most azonban szinte rettegek attól, hogy legalább egy vékony iPhone tok nélkül használjam a telefonom. A gépelés, vagy üzenetküldés hatékonyan lehetetlen a készüléken, amely minden bizonnyal eltart majd egy darabig, hogy megszokjam.

Szerencsére legutóbbi vásárlásom alkalmával szembe jött egy csodálatosan vékony átlátszó iPhone tok, amivel már könnyebben s biztonságosabban használható a telefon. Megvédi a karcolásoktól, segít egy kicsit a tapadásban és nem növeli a tömegét fölöslegesen. Az ebben a tokban én is kényelmesen olvasom a híreket, és ellenőrzöm a Twittert egy kézzel. Végre nem kell aggódnom, hogy elejtem a telefont. Természetesen mérete remélhetőleg csak átmeneti kellemetlenség, mivel a jövő évi iPhone 8 Plus már kisebb fizikai mérettel fog rendelkezni, mialatt a kijelző hasznos felülete növekedni fog. Persze nem sokkal. Az Apple nyilvánvalóan ennek eléréséhez a Home gombot valahogy a kijelzőbe fogja rejteni.

Comments are closed.